Τι σημαίνει η λήξη παροχής υποστήριξης των Windows XP;

       Η Microsoft παρείχε υποστήριξη για τα Windows XP τα τελευταία 12 χρόνια. Έφτασε όμως η ώρα να επενδύσουμε τους πόρους μας, τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας στον τομέα υλικού και λογισμικού, στην υποστήριξη πιο πρόσφατων τεχνολογιών ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε νέες εξαιρετικές εμπειρίες.
Ως αποτέλεσμα, δεν είναι πλέον διαθέσιμες η τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP και οι αυτόματες ενημερώσεις που βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή σας. Επίσης, η Microsoft σταμάτησε να διαθέτει για λήψη το Microsoft Security Essentials στα Windows XP.
(Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Microsoft Security Essentials, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για υπογραφές προστασίας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται, αφού η Microsoft δεν παρέχει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για να συμβάλλει στην προστασία του υπολογιστή σας).
Αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP τώρα που έχει λήξει η υποστήριξη, ο υπολογιστής σας θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά ίσως γίνει πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφάλειας και ιούς. Ο Internet Explorer 8 δεν υποστηρίζεται πλέον, επομένως, αν ο υπολογιστής σας Windows XP είναι συνδεδεμένος στο Internet και χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 8 για περιήγηση στο web, ενδέχεται να εκθέσετε τον υπολογιστή σας σε πρόσθετες απειλές. Επίσης, καθώς περισσότεροι κατασκευαστές υλικού και λογισμικού συνεχίζουν να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, θα συναντάτε ολοένα περισσότερες εφαρμογές και συσκευές οι οποίες δεν θα λειτουργούν με τα Windows XP.     

Bookmark the permalink .